Relatiecoaching Breda
In liefdevolle verbinding verbonden

Werkwijze


In tegenstelling tot de meeste coaching praktijken werken wij op basis van het 'vier ogen principe', wat inhoudt dat de sessies in principe altijd met ons beiden plaatsvinden. Groot voordeel hiervan is dat we zowel vanuit het perspectief van de vrouw als de man kijken naar de onderliggende problematiek. Wij geloven heilig dat mannen en vrouwen van een andere "planeet" komen en elkaar daardoor niet altijd begrijpen. De behoeftes van mannen verschillen van die van vrouwen. Hierdoor lijkt het alsof jullie elkaar niet altijd begrijpen.
Indien nodig kunnen wij ook een sessie tussen vrouw-vrouw en/of man-man inplannen. Wat ons verder uniek maakt, is dat wij puur  vanuit ons hoofd en gevoel werken en dus niet met vastomlijnde technieken en methoden. Belangrijk voor ons is dat jullie beiden de intentie hebben om de relatie voort te zetten.
Wat is het verschil tussen relatiecoaching en relatietherapie? Een relatiecoach heeft een bepaald doel om naartoe te werken, zoals bijvoorbeeld inzicht te geven en handvatten aan te reiken om zelf verder te kunnen werken aan de relatie. Een relatiecoach richt zich meer op persoonlijke ontwikkeling door bijvoorbeeld een spiegel voor te houden waardoor je op een andere manier naar jezelf en naar je partner gaat kijken. Door middel van gedragsverandering kan de levensvreugde weer versterkt worden. Oftewel, hoe kunnen jullie zelf weer gelukkig worden en daarna weer samen gelukkig worden.  Relatietherapie richt zich meer op een inkijk geven in jullie relatie door middel van bekende vormen van therapie. Denk dan aan systeemtherapie, EFT en IBCT. Een therapeut werkt meer aan het oplossen van psychische klachten die invloed hebben op jullie relatie.
In principe werken wij alleen met echtparen en andere vormen van een man-vrouw relatie. Uiteraard kun je als man of vrouw zonder je partner ook bij ons terecht. Soms is het fijn om te kunnen sparren en adviezen te krijgen door jullie problematiek tegen het licht te houden bij buitenstaanders. Mochten jullie een homo- of lesbisch stel zijn, dan verwijzen we jullie graag door omdat wij niet voldoende kennis hiervan hebben om jullie goed te kunnen helpen.
Wij starten altijd met een intakegesprek van 1 tot 1,5 uur waarin we kennismaken en jullie situatie en problemen inventariseren. Als het voor jullie goed voelt, zullen we tijdens de eerstvolgende sessie onze bevindingen over jullie problematiek binnen jullie relatie bespreken. We verwachten dat we binnen 3 tot 5 sessies jullie voldoende inzicht kunnen geven en de nodige handvatten kunnen aanreiken om jullie relatie nieuw leven in te blazen en liefdevoller met elkaar om te gaan. Wij bieden dus geen pasklare oplossing maar geven jullie een inkijk in jullie relatie en geven op basis daarvan adviezen en ideeën om op een andere manier met elkaar om te gaan.

De coaching vindt bij voorkeur plaats bij ons thuis in Etten-Leur. Optioneel kunnen wij bij jullie thuis komen, mits er geen kinderen aanwezig zijn. Wij kennen geen wachtlijst.

Meer weten? Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 06 – 47 97 11 77, email info@relatiecoachingbreda.nl of vul het contactformulier in.